Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 23 november 2009

D66 wil Scheringa Museum voor Realisme voortzetten in het Noord-Hollandse Opmeer

Door het faillissement van de DSB Bank dreigt het doek ook te vallen voor het Scheringa Museum voor Realisme. Dit museum is een geweldig mooie aanvulling op het cultureel landschap in Noord-Holland. De collectie van het museum is omvangrijk en telt vele prachtige meesterwerken. De hele collectie zou worden tentoongesteld na voltooiing van het nieuwe museum in het Noord-Hollandse Opmeer.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Volgens D66 Statenlid <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Zafer Yurdakul is het Scheringa Museum voor Realisme nu al legendarisch en zal het met haar collectie een blikvanger en toeristische trekpleister (op de wonden) zijn voor een breed publiek. Het voltooien van de nieuwbouw en het voor groot publiek openstellen van de volledige Scheringa-collectie is volgens D66 een hoogst noodzakelijke economische oppepper voor West Friesland. Vanwege het wegvallen van de DSB bank als belangrijke werkgever kan deze regio extra impulsen voor toerisme en werkgelegenheid bijzonder goed gebruiken.

Juist de Provincie Noord-Holland is het vanzelfsprekende middelpunt om krachten te bundelen voor de verdere ontwikkeling van het Scheringa Museum voor Realisme. De Provincie kan als geen ander hiervoor een matchmaker zijn, te midden van de gemeenten in de regio, het rijk en kunstliefhebbers.

D66 vraagt Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om de mogelijkheden te onderzoeken voor zowel het voltooien van de nieuwbouw van het Scheringa Museum voor Realisme als wel het duurzaam openstellen van de collectie voor het publiek.