Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 27 november 2009

Alleen D66 tegen verhoging provinciale motorrijtuigenbelasting

Bij de behandeling van de Lentenota 2008 heeft D66 een motie ingediend om de verhoging van de opcenten per 1 april 2009 te schrappen. Iedere onderbouwing voor de opcentenverhoging ontbrak. Het enige dat werd genoemd was dat de opcentenverhoging ruimte bood voor x miljoen extra was voor wegen, x mln voor openbaar vervoer, x mln voor groen en x miljoen voor zorg, welzijn, cultuur. Geen enkele motivatie waarom 4 opcenten en niet 8 of 2 opcenten. “Provinciale staten, vult u zelf maar in waar u deze miljoenen aan uit wil geven”, zo luidde het antwoord. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

De collegepartijen VVD, CDA, PvdA en GL waren het daar mee eens. Wonderlijk genoeg waren óók alle oppositiepartijen SP(!), CU, PvdD en Fractie Braam vóór de opcentenverhoging. Alleen de handen van D66 gingen de lucht in om de opcentenverhoging tegen te houden…