Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 28 november 2009

D66 wil duidelijkheid over kosten huisvesting

In de tijden dat de bomen nog tot de hemel groeiden is door het college voorgesteld ca. 60 miljoen te besteden voor de renovatie voor de provinciale gebouwen voor de huisvesting van de provinciale organisatie.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Nu de marktprijzen voor huur en bouw van kantoorgebouwen zijn gedaald, wil het college 115 miljoen uitgeven voor de nieuwbouw en huisvesting van de provinciale organisatie.

D66-statenlid Zafer Yurdakul: “Ik doe mijn werk. op basis van de door GS geleverde informatie. Nog maar een jaar geleden hebben GS zelf berekend dat de nieuwe huisvesting voor de provinciale organisatie 60  miljoen zou kosten en nu kost het twee keer zoveel: 115 miljoen. Ik vraag mij af hoe ik dit moet zien; welke raming is juist?”

D66 wil een goede afweging maken bij het nemen van een besluit over de wijze waarop een professionele en moderne huisvesting van de provinciale organisatie tot stand moet komen.

Daarom verlangt D66 van GS dat PS zorgvuldig en transparant worden voorgelicht over de investeringen voor de huisvesting van de organisatie. Een vergelijking van alternatieven op basis van marktconforme prijzen en onafhankelijke taxaties.

De D66-Statenfractie doet het voorstel eerst deze vergelijking te doen alvorens PS om een besluit te vragen.