Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 4 maart 2010

D66 HANGT DE VLAG UIT

Een dag na de verkiezingen kunnen de D66 vlaggen uit. D66 is overal waar zij met de gemeenteraadsverkiezingen in Noord-Holland heeft meegedaan substantieel gegroeid. De Noord-Hollandse kiezer heeft gesproken en een duidelijk Ja! gezegd tegen het andere geluid van D66. De provinciale Statenfractie is trots op de prestaties van de lokale afdelingen en feliciteert hen van harte met de behaalde resultaten en wil natuurlijk alle kiezers bedanken voor hun stem.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

D66 is in Noord-Holland over de gehele linie gegroeid. Forse winst is er in Amstelveen (2 naar 6), Amsterdam (2 naar 7), Den Helder (2 naar 4), Haarlemmermeer (1 naar 5) en Heemstede (1 naar 4). Koplopers zijn Haarlem en Hilversum waar D66 als grootste partij uit de bus kwam.

Extra felicitaties gaan naar de D66-ers in Beemster, Beverwijk, Blaricum, Castricum, Diemen, Heerhugowaard, Laren, Oostzaan, Schagen, Waterland, Wijdemeren, Zaanstad en Zandvoort. In deze 13 Noord-Hollandse gemeenten is D66 weer teruggekeerd in de gemeenteraad.

Niet alleen vanuit de oppositie, maar ook vanuit de coalitie is winst geboekt. In die gemeenten waar D66 een wethouder leverde heeft de kiezer D66 royaal beloond. Het gaat daarbij om Alkmaar, Enkhuizen, Hilversum, Ouder-Amstel, Uitgeest en Velsen. Allen hebben zetels gewonnen en verdienen een pluim.

Na de zege bij de verkiezingen voor het Europees Parlement en de goede landelijke peilingen heeft D66 het nu ook echt waar gemaakt in de Noord-Hollandse gemeenten. Het ligt in de lijn van de verwachting dat de groei zich doorzet voor de Tweede Kamerverkiezingen die nu voor de deur staan.

In maart 2011 is het de beurt aan de Provinciale Statenverkiezingen. De D66 Statenfractie gaat ook bij de Provinciale Statenverkiezingen voor een grote groei. Tot die tijd zal D66 Noord-Holland in de provincie haar eigenzinnige en positieve geluid sterk laten horen, zodat over een jaar opnieuw de vlag uitkan.