Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 11 september 2010

Leden kiezen Joke Geldhof als lijsttrekker

Joke Geldhof wordt opnieuw lijsttrekker voor D66 in Noord-Holland.

Op 10 september sloot de poststemming onder de Noord-Hollandse D66-leden. De leden hebben in grote meerderheid gekozen voor Joke Geldhof als lijsttrekker. Ze kreeg 77% van de stemmen. Zeyhan Güvenc, de andere kandidaat voor het lijsttrekkerschap, kreeg 18% van de stemmen. 5% stemde blanco. Joke Geldhof zal net als in 2007 de kar richting de Statenverkiezingen in maart gaan trekken.

De regionale verkiezingscommissie heeft op 11 september ’s ochtends de 577 uitgebrachte stemmen geteld. Hiervan zijn er 542 digitaal en 35 via de post uitgebracht. Joke Geldhof kreeg 446 stemmen, Zeyhan Güvenc 105 stemmen en er waren 26 blanco stemmen.

In oktober zal het concept-verkiezingsprogramma gepresenteerd worden. Dit programma wordt uiterlijk in november vastgesteld. Dan wordt ook de stemming voor de overige plaatsen op de D66-kandidatenlijst gehouden.