Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 5 juni 2015

Tonen van samenhang erfgoed biedt kansen

Historisch cultureel erfgoed voegt voor D66 waarde toe aan de leefbaarheid en identiteit van Noord-Holland. Het erfgoed weerspiegelt de regionale geschiedenis, met bruikbare inzichten voor het heden. Een aantrekkelijke presentatie biedt educatieve mogelijkheden, verhoogt het draagvlak en entreegelden dragen bij aan de financiering. Dat illustreert het Huis van Hilde in Castricum, het begin dit jaar geopende provinciaal archeologisch depot.

wAARDEvol

“Bij de opening van het Huis van Hilde was ik al onder de indruk van de vaste tentoonstelling die met moderne reconstructies en opmerkelijke voorwerpen de geschiedenis van Noord-Holland presenteert, en bijvoorbeeld toont hoe het provinciewapen uit dat van West-Friesland en Holland is samengesteld.” vertelt Tom Buijtendorp, woordvoerder culturele infrastructuur van D66 Noord-Holimageland, “en deze zomer is er dan de eerste wisseltentoonstelling wAARDEvol met het verhaal van het ontstaan, de bedreiging en de bescherming van de bodem. Zo ontdek je de waarde van de aardkundige monumenten in Noord-Holland.”

 

Samenhang van erfgoed uit het depot

De nieuwe wisseltentoonstelling met materiaal uit het provinciaal archief laat zien hoe de provincie waarde kan toevoegen door zaken centraal te bewaren en in samenhang te presenteren. Het Huis van Hilde heeft een belangrijk rol om dit cultureel erfgoed voor een breed publiek zichtbaar te maken. Bezoekers weten het Huis van Hilde al goed te vinden, dat naast het NS-station Castricum te vinden is. Het is een bezoek waard.

image