Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 7 november 2015

OV-fietsvoorzieningen bij bushaltes

D66 Noord-Holland wil OV-fiets nu ook bij belangrijke bushaltes en busstations beschikbaar maken in Noord-Holland. “Het gebruik van de OV-fiets bij treinstations is een groot succes en neemt toe” aldus Andries Tijssens, Statenlid van D66 Noord-Holland, “Maar als je met de bus reist is die vorm van natransport helaas nog niet beschikbaar. Dat kan beter.” Bijkomend voordeel is dat goede aansluitingen tussen busverbindingen en de fiets het gebruik van het openbaar vervoer aantoonbaar bevorderen.

In de Provinciale Statenvergadering van maandag 9 november 2015 heeft D66 het college van Gedeputeerde Staten gevraagd om te onderzoeken welke busstations en haltes het meest kansrijk zijn voor het plaatsen van OV-fietsen. Daarna hoopt dat de eerste busreizigers al snel van OV-fiets gebruik kunnen maken.

“De provincie zou met relatief kleine, eenmalige investeringen al 8 OV-fietsen kunnen plaatsen bij belangrijke busverbindingen,” stelt Wim Bakker, fractiespecialist Fietsen voor D66 Noord-Holland, “en voor het bestrijken van alle busroutes wil D66 dat de provincie in gesprek gaat met de Stadsregio Amsterdam om te zien of zij willen aanhaken.” ​

Het voorstel is aangehouden en zal nader met het college besproken worden in de Statencommissie Mobiliteit & Financien. De insteek van het uit te voeren onderzoek vraagt nog om een verder uitdieping.