Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 5 januari 2016

Hendrik Boland benoemd als wethouder in Gooise Meren

D66-Statenlid Hendrik Boland is op 4 januari benoemd als wethouder in het college van B&W van de nieuwe gemeente Gooise Meren. Hendrik was tot de fusie op 1 januari 2016 van Naarden, Muiden en Bussum wethouder in Muiden. Tegelijkertijd was hij Statenlid in Noord-Holland met de portefeuille Water en Waddenzee. In de gemeente Gooise Meren wordt hij verantwoordelijk voor Ruimtelijke Ontwikkeling, Natuur en Onderwijs.

Hendrik Boland: ‘Ik ben heel blij dat ik deze prachtige functie voor D66 in Gooise Meren mag gaan vervullen en ik laat in het volste vertrouwen mijn portefeuilles in de provincie over aan onze Statenfractie.’

Zijn aanstelling in de gemeente Gooise Meren zal Hendrik dus niet combineren met het Statenlidmaatschap. Begin februari zal hij in Provinciale Staten worden opgevolgd door Wim Bakker, nu duo-commissielid voor D66 Noord-Holland.

Fractievoorzitter Ilse Zaal: ‘De hele D66-fractie gunt Hendrik deze mooie stap. Met zijn brede ervaring en gedrevenheid zal hij net als in de provincie en in Muiden van grote waarde zijn als wethouder in Gooise Meren’.