Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 5 oktober 2016

Vacature medewerker Statenfractie D66 Noord-Holland

De Statenfractie van D66 Noord-Holland zoekt een enthousiaste tweede fractiemedewerker met ingang van 1 november 2016. Het betreft een tijdelijke aanstelling van een half jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. De aanstelling betreft 0,4-0,6 fte, flexibel in te vullen.

Werkomgeving

D66 Noord-Holland heeft een fractie bestaande uit 10 Statenleden. De fractie wordt administratief, organisatorisch en inhoudelijk ondersteund door twee fractiemedewerkers.

De functie van fractiemedewerker kent veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en zelfontplooiing. De fractiemedewerker dient zelfstandig en pro-actief een inhoudelijke bijdrage te kunnen leveren aan de vraagstukken waar D66 Noord-Holland voor staat.

De provinciale politiek is geen statische en voorspelbare kantooromgeving. Dit geldt ook voor de werkzaamheden. Het werk vraagt een flexibele inzetbaarheid en geen 9 tot 6 mentaliteit. De maandag geldt als ‘Statendag’. Commissie- en Statenvergaderingen vinden maandelijks plaats op maandagen (overdag en ’s avonds) en donderdagen (’s middags en ’s avonds). Fractievergaderingen worden gehouden op bijna iedere dinsdagavond. Naast de aanwezigheid op deze vergaderingen kan de medewerker zijn eigen tijd indelen en kan kiezen of hij/zij op de werkplek in het fractiehuis of thuis werkt.

Taken

De fractiemedewerker levert een bijdrage aan het grondig oppakken van inhoudelijke onderwerpen, bijvoorbeeld door bijvoorbeeld het verzamelen, bundelen en analyseren van informatie, het bijwonen van informatiebijeenkomsten, werkbezoeken bij bedrijven en instellingen, het meedenken over belangenafweging en standpuntvorming en het (mee)voorbereiden van bijdragen van de Statenleden. Daarnaast zijn er praktische en administratieve taken rond het organiseren van vergaderingen en bijeenkomsten en secretarieel ondersteunen van de Statenleden.

Functie-eisen

  • HBO/Academisch werk- en denkniveau;
  • Zelfstandig kunnen werken;
  • Snel kunnen schakelen en om kunnen gaan met hectiek, druk, deadlines en opdrachten;
  • Goede analytische, redactionele, communicatieve en organisatorische vaardigheden;
  • Flexibel inzetbaar, beschikbaar in avonden en soms ook weekenden;
  • Lid van D66 of de Jonge Democraten;
  • Interesse in de provinciale politiek en brede interesse qua beleidsonderwerpen.

Aanstelling

De aanstelling vindt plaats middels een contract voor een half jaar. Formele werkgever is de Stichting Fractiewerk van het landelijk bureau van D66. Leidinggevende is een van de fractiebestuursleden van de Statenfractie.
De aanstelling is voor 16-24 uur per week, nader en in overleg in te vullen.
Salaris is conform hetgeen gebruikelijk is binnen D66 en afhankelijk van werkervaring en opleidingsniveau. Naast salaris ontvangt de fractiemedewerker gemaakte kosten vergoed op basis van goedgekeurde rekeningen.

Informatie en procedure

Indien u interesse heeft in deze functie ontvangen wij graag uw CV met motivatie per e-mail.

U kunt uw sollicitatie uiterlijk 23 oktober 2016 e-mailen aan Ilse Zaal, fractievoorzitter, ilse.zaal@gmail.com

Voor meer informatie over de functie kunt u terecht bij Conny van Stralen, tel. 06-51-444990, email c.vanstralen@d66noordholland.nl