Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 21 januari 2017

Impressie van D66 Duurzaamheidscongres januari 2017

Het Regiobestuur van D66 Noord-Holland heeft samen met de lokale afdeling Zaanstad-Wormerland het tweede Regiocongres van D66 in Noord-Holland georganiseerd. Meer dan 100 mensen kwamen naar de Stoomhal in Wormer in januari. Daar hebben ze zich plenair laten informeren en motiveren, en daarna in workshops actiepunten gegenereerd voor de politiek.

Duurzaamheidscongres

Het D66 Tweede Kamer verkiezingsprogramma 2017 zet steviger dan ooit in op duurzaamheid. D66 Noord-Holland wil in de Strategische Duurzaamheidsagenda 2020 de verbinding leggen met de gemeentelijke opgaven: Hoe vertalen wij samen deze opgaven naar onze provincie Noord-Holland? Op dit duurzaamheidscongres zoeken wij de uitdagingen, kansen én oplossingen op lokale en regionale schaal. In actiegerichte workshops met duurzame specialisten en experts worden samengewerkt. Hoe geven wij ‘top-down’ uitdagingen ‘bottom-up’ vorm? Wat past bij uw gemeente, wijk, straat, specifieke lokale activiteit en/of regionaal specialisme? Laat de beste oplossingen en innovaties op de juiste plaats en het passende schaalniveau hun plek vinden!


Een impressie van een levendige dag:

Jeroen van Spijk, regiovoorzitter, opent duurzaamheidscongres

Een volle zaal in de Stoomhal in Wormer

Pier Vellinga, plenair spreker op duurzaamheidscongres

Workshop mobiliteit

Workshop landbouw, voedselkwaliteit en biodiversiteit

Workshop energie & klimaat

Workshop bouwen, wonen & werken

Workshop circulaire economie

Plenair spreker Hans Geels, duurzaam ondernemer van Dille & Kamille

Na afronding van de workshops vertaalt Ilse Zaal, fractievoorzitter, de conclusies direct naar concrete acties voor de Statenfractie.

Steven van Weyenberg rond het congres af en start de nieuwjaarsreceptie. Zijn oproep tot actie is meer dan een campagne-oproep: “Wie zwijgt stemt toe. Wie in actie komt, kan de wereld veranderen.” En dat is nu nodig.

Steven van Weyenberg

Het was een mooie dag in de prachtige gebouwen van Pakhuis Hollandia in Wormer

De pakhuizen aan de Zaan