Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 11 april 2017

Bij HOV in ’t Gooi project ook investeringen in groen

De Provinciale Staten van Noord-Holland hebben maandag 10 april in grote meerderheid ingestemd met de samenwerkingsovereenkomst voor het project Voltooiing Groene Schakel. Alleen PVV stemde tegen. De overeenkomst voorziet in afspraken tussen de Provincie, Hilversum, Laren en het Goois Natuurreservaat over de natuurverbinding de Groene Schakel. Hiermee wordt een bijdrage gerealiseerd aan ecologie en recreatie.

Natuurverbinding

Deze overeenkomst is nodig om te komen tot een gelijktijdige uitvoering twee projecten: de inrichting van de natuurverbinding en de inpassing van bestaande en aan te leggen infrastructuur. Het gaat om de snelle buslijn “HOV in ’t Gooi”, de aanleg van een faunatunnel onder rijksweg A27 en een ecoduct over de spoorlijn Hilversum-Amersfoort. Hiermee kan de natuurverbinding optimaal gaan functioneren.

Met de inrichting van de natuurverbinding is een investering van € 3.845.000 gemoeid. De Provincie Noord-Holland neemt €1.575.000 voor haar rekening. Gedeputeerde Adnan Tekin deed tijdens de behandeling de toezegging om jaarlijks de resultaten te rapporteren aan de commissie M&F. De eindevaluatie is gepland voor 2021.