Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 21 april 2017

D66 stelt vragen over veiligheidssituatie omgeving Schiphol

Woordvoerder Wonen, Milieu en Luchtvaart Hein Struben heeft namens D66 schriftelijke vragen gesteld over de veiligheidssituatie rond de luchthaven Schiphol. Aanleiding hiervoor is een artikel in de Telegraaf. Daarin werd ingegaan op een recent rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over gevaren van het snelgroeiende luchtverkeer met grotere vliegtuigen in dichtbevolkt gebied.

Discussie nodig

Jan Griese, secretaris van achttien bewonersgroepen in de regio, uit in het artikel zorgen over de situatie, ook omdat de provincie Noord-Holland de komende twintig jaar 200.000 huizen wil bouwen in de Schiphol-regio. Op 18 april kwam de Omgevingsraad Schiphol in een spoedzitting bijeen om deze kwestie te bespreken. Hein Struben: “De OVV concludeert onder meer dat er een fundamentele discussie nodig is over de mogelijkheden en beperkingen van groei van Schiphol. Wij willen weten welke rol de Provincie hierin kan spelen.”

D66 wil onder meer weten of het college de zorgen van de bewonersgroepen deelt en of het college PS kan informeren over de effecten waar de OVV over rapporteert. Daarnaast wil D66 weten welke rol de provincie heeft om de bereikbaarheid met openbaar vervoer en auto van Schiphol te verbeteren, gezien de aanhoudende groei van het aantal passagiers.

De vragen kunt u hier vinden. Antwoorden van het college worden binnen 30 dagen verwacht.