Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 10 juli 2017

Overeenstemming over verkoop Crailo opsteker voor de regio

D66 heeft verheugd kennis genomen van het bericht dat de Provincie Noord-Holland en de colleges van de gemeenten Hilversum, Gooise Meren en Laren overeenstemming hebben bereikt over de voorwaarden voor de overname van het Crailo-terrein.

De gemeenten willen op het voormalig militair terrein een duurzame, energieneutrale, gasloze en groene woonwijk  gaan realiseren, met ruimte voor sociale woningbouw en voor een beperkt deel de mogelijkheid bieden voor vestiging bedrijven. De Provincie en de gemeenten streven er naar de overdracht voor het einde van het jaar af te ronden.

D66-woordvoerder Wonen Hein Struben: “Het is een opsteker voor de regio dat de bestaande, groene, bouwplannen voor Crailo nu waarschijnlijk snel gerealiseerd kunnen worden. De druk op de woningmarkt is in Noord-Holland sterk toegenomen, wat met name mensen met een middeninkomen treft. De plannen voor Crailo voorzien in ieder geval in een gedeelte van die behoefte.”

Woordvoerder Ruimte Amelie Strens: “De Provincie heeft na aankoop van Crailo (in 2006) gewerkt om het terrein geschikt te maken voor bouwactiviteiten. Het stemt tot tevredenheid dat dit geleid heeft tot een mooie bestemming voor woningbouw en bedrijven.”