Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 18 september 2017

Pilot OV-deelfiets busstation Huizen geopend

Pilot OV-deelfiets busstation Huizen geopend

Op 16 september hebben D66-Statenlid Andries Tijssens, wethouder Gerrit Pas en Maurice van der Meché van Uw Deelfiets B.V. de aftrap verricht van de pilot deelfietsen in Huizen. Deze pilot bij het busstation is tot stand gekomen nadat het initiatiefvoorstel ‘OV en Fiets’ van D66 vorig jaar door een meerderheid van de Staten gesteund werd.

Tijssens: “Deel of huurfietsen zijn een essentieel onderdeel van de mobiliteitsketen. De fietsen zijn natransport om van het busstation snel op je bestemming te komen. Als deze pilot succesvol blijkt zou het aanleiding kunnen zijn om ook op andere drukke busstations deelfietsen te plaatsen.”

De kosten voor het gebruik van een ov-deelfiets zijn € 3,85 voor 24 uur. Reserveren kan via de website UwDeelfiets.nl of via een app. De pilot in Huizen duurt een jaar. Na de proef worden de deelfietsen vanaf busstations mogelijk een onderdeel van concessies voor het openbaar busvervoer.

Kijk voor meer informatie op de website van de Provincie Noord-Holland.