Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 22 december 2017

Meer geld nodig voor versnelling woningbouw

Je kunt al tijden geen krant lezen of website openen of je leest dat de huizenprijzen de pan uitrijzen. Vooral in de Randstad is de vraag naar woonruimte groot.

Dan zou je toch denken dat overal waar gebouwd zou kúnnen worden, ook gebouwd gáát worden. Maar de werkelijkheid is anders. Er zijn nog veel knelpunten en om die op te lossen is er naast de samenwerkingsagenda met Bouwend Nederland ook financiële ondersteuning vanuit het Rijk nodig.

Lees de weblog van Gedeputeerde Joke Geldhof over dit onderwerp op de website van de Provincie Noord-Holland.

Thema

Wonen, werken en recreëren in een gezonde leefomgeving

Noord-Holland is een provincie met een divers landschap van veenweiden en bossen, heiden en duinen, steden en stranden, eilanden en rivieren, kanalen, meren en plassen. Daarnaast beschikt Noord-Holland over een rijk cultureel erfgoed, met de Stelling van Amsterdam, het UNESCO Werelderfgoed van de Beemster en de Waddenzee, de VOC-steden langs het IJsselmeer, de kastelen in Muiden en Medemblik, de historische buitenplaatsen in het Gooi, de landgoederen rond Santpoort, de beeldbepalende stolpboerderijen en lintdorpen in West-Friesland en het unieke industrieel erfgoed langs bijvoorbeeld de Zaan. De provincie heeft een belangrijke taak in het beschermen van dit landschap en erfgoed.
Deze bescherming wordt steeds belangrijker omdat de Noord-Hollandse bevolking blijft groeien en steeds meer mensen hier willen wonen, werken en recreëren. Voor D66 staat de gezonde leefomgeving daarbij centraal. In een gezonde leefomgeving voel je je immers goed, presteer je beter en leef je uiteindelijk langer.

Lees meer