Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 12 februari 2018

Alle huizen in Noord-Holland moeten duurzamer. De Provincie helpt.

Op 12 februari 2018 hebben Provinciale Staten besloten om een ambitieus programma te gaan uitvoeren om de bestaande woningvoorraad in Noord-Holland te verduurzamen. Hiervoor wordt ruim 10 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Zowel de Provincie zelf, het Rijk en de Europese Unie hebben de ambitie om in 2050 de energievoorziening volledig te hebben verduurzaamd. Op dit moment blijft het tempo van verduurzamen van bestaande woningen achter op wat er nodig is om dat doel te bereiken.

Het programma omvat een serie maatregelen zowel gericht op particuliere huiseigenaren als woningcorporaties om onder meer financiering te makkelijker te maken, kennis te verspreiden en lokale initiatieven te ondersteunen.

Hein Struben, Statenlid D66 Noord-Holland: “Dit is een belangrijke opgave. Nu worden maar enkele duizenden woningen per jaar verduurzaamd. Dat moet snel gaan naar ca. 100.000 woningen per jaar. Het Rijk zal ook zeker bij moeten springen, maar de Provincie geeft met dit programma een goede kickstart!”