Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 23 april 2018

Fietsknelpunten in Noord-Holland worden opgelost

De Provincie Noord-Holland heeft aan de Fietsersbond gevraagd om de fietsknelpunten in het regionaal fietsnetwerk van Noord-Holland te inventariseren en heeft nu geld beschikbaar gesteld om een start te maken met het oplossen van de knelpunten.

Andries Tijssens, woordvoerder mobiliteit van D66 Noord-Holland is heel blij met dit voorstel: “Het maakt middelen vrij die gereserveerd staan voor de broodnodige versterking van de fietsinfrastructuur in Noord Holland. Het is heel goed dat we niet wachten op geïntegreerd fietsbeleid om knelpunten meteen op te lossen.” 16 miljoen euro wordt gestoken in het oplossen van knelpunten in de eigen provinciale fietsinfrastructuur en 7 miljoen is subsidie voor gemeentelijke wegbeheerders, waarbij de provincie de helft bijdraagt aan het oplossen van een knelpunt.

D66 heeft gevraagd om door het college op de hoogte gehouden te worden over de voortgang en tijdig geïnformeerd te worden als de subsidie ontoereikend dreigt te zijn. Die toezegging heeft de gedeputeerde gedaan.

De provincie is bezig met het opstellen van een perspectief fiets voor de lange termijn. Hierin maakt de provincie voor zichzelf helder wat de doelen, verantwoordelijkheden en prioriteiten van de provincie zijn als het gaat om de fiets. Het perspectief fiets is een bouwsteen voor de Omgevingsvisie NH2050.