Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 12 mei 2018

Ook Provincie Noord-Holland start proactief fietsbeleid

Het heeft even tijd nodig gehad, maar ook de Provincie Noord-Holland zet de fiets centraal in het mobiliteitsbeleid. In de visie op mobiliteit in de concept Omgevingsvisie NH2050 speelt de fiets een belangrijke rol. Na eerder een voorstel voor het provinciaal fietsnetwerk te hebben aangenomen en geld beschikbaar gesteld te hebben voor het op korte termijn oplossen van fietsknelpunten, heeft de Provincie nu ook de “toekomst van de fiets” geformuleerd in een “Concept Perspectief Fiets”. Andries Tijssens, woordvoerder mobiliteit is “er enthousiast over, dat de Provincie haar regierol oppakt om met de samenwerkingspartners tot een gezamenlijke visie te komen. En dan natuurlijk snel tot concrete gezamenlijke stappen.” Lees hier het concept Perspectief Fiets en de weblog van de gedeputeerde.