Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 25 juni 2018

Ilse Zaal gekozen als lijsttrekker D66 Noord-Holland!

Eind juni is Ilse Zaal uit Zaandam gekozen tot lijsttrekker voor D66 Noord-Holland. Ilse zal de lijst aanvoeren voor D66 bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 20 maart 2019. Alle stemgerechtigde leden van D66 Noord-Holland konden in de afgelopen weken hun stem uitbrengen op de kandidaat-lijsttrekker. Ilse Zaal was de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap en leden hadden de mogelijkheid om voor of tegen te stemmen. De Regionale Verkiezingscommissie heeft vastgesteld dat een overgrote meerderheid voor het lijsttrekkerschap van Ilse gestemd heeft, waardoor Ilse Zaal de lijst voor D66 Noord-Holland zal gaan aanvoeren.

Ilse Zaal: “Ik heb er zin in om me de komende vier jaar weer volop in te zetten voor de groene groei die nodig is voor Noord-Holland. Ik ga me richten op het samenstellen van een goed en divers team, en een mooi verkiezingsprogramma voor alle Noord-Hollanders. Er gebeurt enorm veel in Noord-Holland. Of het nu gaat om de vele innovaties in landbouw en economie, de culturele bedrijvigheid in en rond Amsterdam of de ontwikkeling van Schiphol, het is en blijft belangrijk dat de Provincie de juiste keuzes maakt op het gebied van leefbaarheid en duurzaamheid.“

Regiovoorzitter Jeroen van Spijk is verheugd met de gekozen lijsttrekker en de grote steun die Ilse heeft van de leden. “Ilse is een ervaren politicus met een degelijk track record. Dat is wat voor de provincie Noord-Holland nodig is. Daarnaast is ze op en top Noord-Hollands. De D66 afdeling gaat met veel vertrouwen de verkiezingen in”.

In het najaar 2018 wordt de rest van de kieslijst van D66 samengesteld. Vanaf eind augustus kunnen leden zich kandideren. Ook zal samen met leden en stakeholders het verkiezingsprogramma worden geschreven. Ilse Zaal zal tijdens de zomer een ronde maken langs de verschillende D66 afdelingen in de provincie Noord-Holland tijdens de #D66NHzomertoer.

Ilse Zaal gekozen als lijsttrekker D66 Noord-Holland!