Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 7 september 2018

Verstoppertje spelen of aan de slag?

Er moeten meer woningen gebouwd worden in Noord-Holland. Maar dat gebeurt niet. Gedeputeerde Joke Geldhof werd niet vrolijk van de laatste cijfers. Die vertellen dat er afgelopen jaar 12.000 woningen niet gebouwd zijn terwijl de bestemmingsplannen klaar liggen. Waar ligt dat aan?

Lees de column van Joke Geldhof hierover op de website van Bouwend Nederland

Thema

Wonen, werken en recreëren in een gezonde leefomgeving

Noord-Holland is een provincie met een divers landschap van veenweiden en bossen, heiden en duinen, steden en stranden, eilanden en rivieren, kanalen, meren en plassen. Daarnaast beschikt Noord-Holland over een rijk cultureel erfgoed, met de Stelling van Amsterdam, het UNESCO Werelderfgoed van de Beemster en de Waddenzee, de VOC-steden langs het IJsselmeer, de kastelen in Muiden en Medemblik, de historische buitenplaatsen in het Gooi, de landgoederen rond Santpoort, de beeldbepalende stolpboerderijen en lintdorpen in West-Friesland en het unieke industrieel erfgoed langs bijvoorbeeld de Zaan. De provincie heeft een belangrijke taak in het beschermen van dit landschap en erfgoed.
Deze bescherming wordt steeds belangrijker omdat de Noord-Hollandse bevolking blijft groeien en steeds meer mensen hier willen wonen, werken en recreëren. Voor D66 staat de gezonde leefomgeving daarbij centraal. In een gezonde leefomgeving voel je je immers goed, presteer je beter en leef je uiteindelijk langer.

Lees meer