Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 20 september 2018

Groen licht voor Pallas

De provincie Noord-Holland maakt ook het laatste deel van een lening van in totaal 40 miljoen euro over voor de aanbouw van de nieuwe Pallas-reactor in Petten. De lening kwam ter sprake in de vergadering van de Statencommissie Economie, Energie en Bestuur op 17 september, waarin een meerderheid instemde met het overmaken van de 17,5 miljoen euro.

D66-Statenlid Flip de Groot: “Voor D66 heeft de doorslag gegeven dat de reactor in de Kop van Noord-Holland bijdraagt aan het behoud van hoogwaardige werkgelegenheid in de regio. Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat er een leveringszekerheid is van medische isotopen, die gebruikt worden bij de behandeling van kankerpatiënten.”

Het Pallas project bedraagt in totaal 650 miljoen euro. Naast de Provincie Noord-Holland heeft ook het Rijk 40 miljoen euro bijgedragen aan het project.