Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 3 december 2018

Gezocht: stagiair campagne/communicatie

Het regiobestuur van Noord-Holland zoekt een stagiair voor campagne/communicatie & ledenbinding/ledenwerving

Stageplek: januari t/m maart 2019

Het regiobestuur van D66 Noord-Holland ondersteunt de politieke fractie en is de schakel tussen het landelijk bureau van D66 in Den Haag en de lokale afdelingen in de provincie. D66 Noord-Holland heeft een kwart van het totale landelijke ledenaantal van D66. De stage is fulltime/40 uur per week en de werkzaamheden zijn flexibel in te delen, ook ’s avonds en in de weekenden. Ook de werkplekken zijn flexibel in Haarlem of thuis. Deze stage is op HBO/academisch niveau en een OV-kaart voor studenten is een vereiste. Het regiobestuur Noord-Holland biedt deze stage aan ter ondersteuning van de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart 2019. De stagevergoeding is conform de landelijke stagevergoeding van D66. Lidmaatschap van D66 of de Jonge Democraten is een pré, maar niet vereist. Leden van andere politieke partijen en hun jongerenafdelingen worden uitgesloten van de sollicitatieprocedure vanwege de vertrouwelijkheid van deze stage. Vragen of direct solliciteren? Stuur je motivatiebrief en CV naar Klaus van den Berg, k.vandenberg@d66noordholland.nl.

Overal waar ‘hij’ staat wordt ‘hij of zij’ bedoeld.

Taak 1: Campagne/communicatie

De stagiair beschikt over organisatorisch talent. Hij heeft aantoonbare ervaring of affiniteit met communicatie en marketing en is creatief. Bestuurlijke ervaring is niet vereist.

Voor vrijwel elke activiteit is publiciteit noodzakelijk. Naast de bestuursleden campagne/communicatie & ledenbinding/werving is de stagiair de schakel in de interne en externe communicatieketen. Hij draagt zorg voor de (permanente) campagne. Te denken valt aan: doelgroepenonderzoek, social media, websites, regionale en lokale televisie en radio, vrije publiciteit, nieuwsbrief, enz. De uitdaging voor de komende jaren is het verder uitbouwen van de reeds in gang gezette ontwikkelingen zoals het ontwikkelen van een permanente campagne.

Taken, verantwoordelijkheden, en resultaatgebieden regiobestuur campagne/communicatie:
 • Mede-verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie: inhoud, (huis)stijl, opbouw, vorm, passend bij de doelgroep;
 • Optimaliseert de effectiviteit van de communicatie bijv. door middel van doelgroepenonderzoek;
 • Signaleert (communicatie)problemen en kan het communicatie- en imagoschade voorkomen;
 • Stemt proactief af met het landelijk bestuurslid campagne & communicatie bij issues die mogelijk regionale of landelijke publiciteit genereren.
 • Denkt met de bestuursleden mee over communicatie;
 • Onderhoudt een groot netwerk;
 • Handelt proactief;
 • Enthousiasmeert vrijwilligers en kan hen effectief aansturen
 • Heeft een sterk oog voor diversiteit en inclusiviteit van verschillende campagne- & communicatiedoelgroepen in Noord-Holland en Amsterdam.

Taak 2: Ledenbinding/werving

De stagiair beschikt over een actieve, resultaatgerichte en ondernemende instelling. Hij heeft het vermogen zijn daadkracht te gebruiken ten voordele van D66.

De stagiair neemt de verantwoordelijkheid voor het behoud en de aanwinst van (nieuwe) leden. Hij stimuleert en (mede)organiseert activiteiten om leden te werven en te behouden. Hij zoekt de samenwerking met andere bestuursleden en zal vooral samenwerken met de bestuursleden van opleidingen & talentontwikkeling,  campagne/communicatie & ledenbinding/werving en de politiek secretaris.

Taken, verantwoordelijkheden, en resultaatgebieden regiobestuur ledenwerving/ledenbinding:
 • Analyseert ledenmutaties, deelt trends met evenknieën en onderneemt innovatieve initiatieven om de ledenwerving- en binding te beïnvloeden;
 • Handelt proactief door (nieuwe) leden te betrekken bij de partij;
 • Zorgt voor een algemene verwelkomende sfeer op activiteiten binnen de provincie, bestuur en haar commissies;
 • Aanjager van nieuwe initiatieven en processen voor ledenbinding/-werving;
 • Monitort maatschappelijke ontwikkelingen en herkent kansen in relatie tot het werven en binden van leden;
 • Weet zijn medebestuursleden te enthousiasmeren om nieuwe leden te betrekken;
 • Enthousiasmeert vrijwilligers en kan ze effectief aansturen;
 • Helpt de drempels te verlagen om lid of actief te worden.
 • Waarborgt een breed palet aan activiteiten en komt op deze manier tegemoet aan de diversiteit in interessegebieden onder de leden, onderhoudt contacten met het landelijk netwerk diversiteit en heeft een scherp oog voor inclusiviteit in Noord-Holland en Amsterdam: Kansen voor iedereen!