Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 10 januari 2019

#Doen66

Op zaterdag 19 januari laten we zien dat we een partij van ‘doeners’ zijn. Een partij die niet langs de zijlijn blijft staan, maar zich actief inzet voor een betere toekomst. De natuur staat ons na aan het hart dus steken we graag de armen uit de mouwen en gaan samen met een aantal kandidaat-statenleden aan de slag. We sluiten ons aan bij natuurvrijwilligers die zich inzetten voor het beheren van onze waardevolle natuur. Lees hieronder meer over de locaties waar we aan de slag gaan.

Doe mee en meld je aan voor een heerlijke ‘buitendag’. Geef bij de aanmelding aan op welke locatie je wilt komen helpen. En voor deze actie hoef je natuurlijk (nog) geen lid te zijn. Iedereen kan meehelpen.

Doen66 natuurwerkdag locaties

1. Naaldenveld in Bentveld

We gaan aan de slag met het heel noodzakelijke zaagwerk in het Naaldenveld in Bentveld, een ruig binnenduin en een bijzonder Natura-2000-gebied dat door de besloten ligging vooral bekendheid geniet bij de direct omwonenden. Een verborgen pareltje van Landschap Noord-Holland.

Programma op zaterdag 19 januari 2019:

09.00 uur verzamelen op de Naaldenveldweg (zie bijgaand kaartje); er is daar parkeergelegenheid aan het eind van de doodlopende straat
09.00 uur toelichting (met koffie en thee) van de boswachter over het Naaldenveld en instructie van de werkzaamheden door Landschap Noord-Holland
09.30 uur start van de werkzaamheden (met koffie/theepauze tussendoor)
12.00 uur einde van de werkzaamheden

Doe mee en meld je aan met het onderstaande formulier!

2. Natuurpark Spoorzicht in Diemen

We gaan de vrijwilligers ondersteunen die dit enigszins verstopte natuurgebied – ingeklemd tussen spoorwegen en de A1 – al jarenlang onderhouden. Onder andere met het ophogen van het pad die ervoor zorgt dat dit wilde stukje natuur begaanbaar is voor buurtbewoners en overige natuurliefhebbers.

Programma op zaterdag 19 januari 2019:

11.00 uur verzamelen op de parkeerplaats van station Diemen voor een korte rondleiding door het natuurpark.
11.45 uur toelichting op de werkzaamheden van Werkgroep Spoorzicht
12.00 uur start van de werkzaamheden
14.00 uur einde van de werkzaamheden, afsluiting met een kommetje biologische pompoensoep

Doe mee en meld je aan met het onderstaande formulier!