Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 5 februari 2019

Meer ruimte voor zon

In Den Haag zijn alle ogen gericht op het aanstaande Klimaatakkoord. De uitkomst? We gaan het zien. Wel duidelijk is dat we aan de slag moeten met de manier waarop we in Nederland met energie omgaan – of je daarvoor nou windparken aanlegt, naar geothermie gaat boren, alle daken bedekt met zonnepanelen of grote zonneweides neerzet.

D66 Noord-Holland heeft twee gedeputeerden die zich actief met duurzaamheid en energietransitie bezig houden. Jack van der Hoek als gedeputeerde voor duurzaamheid, bestuur en cultuur en Joke Geldhof als gedeputeerde voor ruimtelijke ordening en wonen.

Noord-Holland heeft als kustgemeente relatief veel zonuren. Lees de weblog van D66 gedeputeerde Joke Geldhof over de kansen voor het opwekken van zonne-energie op de website van de Provincie Noord-Holland. Kansen die we niet moeten laten liggen.