Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 27 maart 2019

Joke Geldhof kondigt vertrek aan

Na 20 jaar actief te zijn geweest in de politiek van de provincie, verlaat Joke Geldhof de provinciale politiek. Zodra er een nieuw college is, zal zij stoppen. Dat heeft zij op 26 maart bekend gemaakt.

“Ik heb 8 heel boeiende jaren in de provincie mogen besturen en ga daar nog volop mee door tot er een nieuw college is benoemd. Ik ben blij dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan deze mooie provincie, en dat hij zo heeft kunnen blijven. Ik heb er alle vertrouwen in dat een andere interessante uitdaging op mijn pad komt.”

Joke is al 8 jaar gedeputeerde, eerst voor Water, Wadden en Wonen en de laatste 4 jaar voor Wonen en Ruimtelijke Ordening. Ook had zij 8 jaar het UNESCO werelderfgoed De Stelling van Amsterdam in portefeuille. Daarvoor was zij 12 jaar lid van Provinciale Staten, waarvan 8 jaar als fractievoorzitter voor D66 Noord-Holland.

Haar politieke loopbaan begon in haar woonplaats Amsterdam, waar zij van 1990 tot 1998 eerst als bestuurslid en vanaf 1994 als fractievoorzitter in de deelraad actief was voor D66. Joke was in 2008/2009 voorzitter van de provinciale onderzoekscommissie die de oorzaken van de ‘IJslandse Landsbanki’-affaire voor Noord-Holland onderzocht.

Zowel voor D66 als voor de provincie Noord-Holland heeft zij zich altijd volledig ingezet en een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan zowel de partij als de leefkwaliteit en het landschap in de provincie Noord-Holland. Een fijn mens en een geweldig bestuurder. Er volgt nog een officieel afscheid.