Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 3 april 2019

Duiding van de verkiezingsuitslag

Duiding van de verkiezingsuitslag

Op de installatievergadering van provinciale staten op 28 maart 2019 heeft fractievoorzitter Ilse Zaal namens D66 Noord-Holland duiding gegeven aan de verkiezingsuitslag. D66 feliciteert de twee grote winnaars Forum voor Democratie en GroenLinks en de nieuwkomer DENK. Zaal moet constateren dat de vorige coalitie de meerderheid heeft verloren in Noord-Holland, maar ziet met zes zetels voor D66 nog een stevige positie in het midden. Deze geeft de mogelijkheid om een brugfunctie te bieden tussen links en rechts en verantwoordelijkheid voor het bestuur te nemen. De voorkeur voor D66 ligt bij een progressieve coalitie die de uitdagingen van Noord-Holland met optimisme aan wil gaan. Bekijk de volledige inbreng van Ilse in eerste en tweede termijn in het filmpje op YouTube.