Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 18 april 2019

Nieuwe huisvesting voor fractiebureau

Per 23 april is de Statenfractie gehuisvest aan de Paviljoenslaan 5. Dit is de gele villa naast de eerdere locatie. De ruime fractiekamer is op de 1e etage aan de achterzijde en op dezelfde etage bevindt zich ook een vergaderruimte.  Ook PvdA, FvD en SP hebben werkkamers in dit pand. De andere partijen hebben een werkruimte op Paviljoenslaan 3.

De villa is in 1896 gebouwd naar ontwerp van de Haarlemse architect J. Wolbers. Het gebouw heeft de status van monument en ligt recht tegenover de Haarlemmerhout. De villa is gebouwd in een schilderachtige eclectische trant, met daarin Oriëntaalse invloeden.

Het pand heeft sinds 1941 dienst gedaan als ambtswoning voor de Commissaris van de Koning(in). Sinds 1978 is het pand in gebruik als kantoor, maar het is nog steeds een sfeervol gebouw en heeft prachtige details.

Post- en bezoekadres:

D66 Noord-Holland
Paviljoenslaan 5
2012 JE. Haarlem