Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 22 mei 2019

Kandidaten gezocht voor de functie van voorzitter van het regiobestuur

Het regiobestuur van D66 Noord-Holland zoekt een nieuwe voorzitter

Op de komende Algemene Regio Vergadering (ARV) op 12 oktober a.s. treedt Jeroen van Spijk terug als voorzitter. Tijdens de ARV zal een opvolger worden gekozen, die de komende drie jaar in het regiobestuur de functie van voorzitter kan gaan vervullen.

Profiel

De beoogd voorzitter is actief (geweest) binnen D66, kent de partij goed en beschikt over communicatief talent en een breed maatschappelijk netwerk. Hij is een ervaren en stevig bestuurder, met het vermogen zijn netwerkgerichtheid te gebruiken ten voordele van de partij. De voorzitter koerst met zijn medebestuursleden richting een veerkrachtig en weerbaar bestuur waarin het gedachtegoed is verankerd. Met betrokkenheid en belangstelling stuurt hij naar de beste resultaten. Als inspirerende persoonlijkheid weet de voorzitter profiel aan de regio te geven en leden aan haar te binden. Hij stuurt het bestuur en de regio krachtig aan, is politiek sensitief en zorgt voor optimale samenwerking met de verschillende actoren. Als interne en externe vertegenwoordiger van de regio geeft hij leiding aan de regio.

Zittingstermijn

De zittingstermijn van de voorzitter loopt van oktober 2019 tot oktober 2022, met de mogelijkheid van een 2de termijn van 3 jaren. Gemiddeld kost de functie van voorzitter ongeveer 6-8 uur per week met uitschieters richting de Provinciale Statenverkiezingen. Van de nieuwe voorzitter wordt verwacht dat hij tot na de Provinciale Statenverkiezingen in 2023 aanblijft om continuïteit en kwaliteit van de processen te waarborgen.

Belangstelling?

Wilt u zich kandideren? Stuur dan vóór 20 september a.s. een ingevuld kandidaatstellingsformulier naar de secretaris van het regiobestuur. Uw motivering wordt ook onder de leden verspreid. Voor de vacante functie is een functieprofiel plus het bijbehorende formulier kandidaatstelling beschikbaar via deze link.

(lees waar ‘hij’ of ‘zijn’ staat: ‘hij/zij’ of ‘zijn/haar’)