Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 23 september 2019

Het provinciehuis kleurt eind november oranje

Ook de provincie Noord-Holland gaat eind november aandacht vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes door mee te doen aan “Orange the World”. Dit is een wereldwijde actie tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van de Verenigde Naties.

Het was voor het nieuwe D66-Statenlid Emre Kanik de eerste keer dat hij het woord voerde in de provinciale commissievergadering van 16 september. Hij kaartte het onderwerp aan en kreeg meteen de volle medewerking van de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk.

“Zolang 1 op de 3 vrouwen wereldwijd slachtoffer is van lichamelijk of geestelijk geweld, moeten we daar actie tegen blijven voeren,” stelt Emre Kanik, “ook in Nederland. Veel mensen in Nederland hebben geen idee dat 45% van de vrouwen en meisjes hier met geweld te maken krijgt, of dat er dagelijks 5 meldingen zijn van verkrachting bij de politie. En dan doen veel vrouwen niet eens aangifte.”

In 2018 deden al drie provincies (ZH, ZL en OV) en 25 gemeenten mee. Dit jaar dus ook Noord-Holland. Het provinciehuis in Haarlem wordt van 23 november tot 10 decemberoranje uitgelicht. Hiermee wordt er de aandacht op gevestigd, dat geweld tegen vrouwen en meisjes in alle gevallen onacceptabel is.

Het provinciehuis kleurt eind november oranje