Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 25 november 2019

Samen sterker op de NL D66 Statendag

Een Statenzaal bijna vol met alleen D66-ers was een bijzondere bijeenkomst. Zeer vereerd waren we ook met de opening door de Commissaris van de Koning.

D66 Statenleden, gedeputeerden en fractiemedewerkers uit heel Nederland kwamen op zaterdag 23 november bij elkaar in het provinciehuis in Haarlem. In maart zijn er overal veel nieuwe Statenleden aangetreden. Er is kennis gemaakt en kennis uitgewisseld. Woordvoerders hebben overleg gevoerd over actuele onderwerpen – ook Tweede Kamerleden Jessica van Eijs en Tjeerd de Groot waren erbij. Er waren werksessies over natuur & landbouw, wonen & ruimte, politieke communicatie, duurzame mobiliteit en klimaatbeleid.

Na de lunch vertelde Sjakel van Wesemael, directeur natuur & recreatie van PWN, alles over de uitdagingen van het beheren van Nationaal Park Zuid-Kennemerland in het bezoekerscentrum van de Kennemerduinen in Overveen. De Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit van de Provincie Noord-Holland (ofwel: PARK), Steven Slabbers, zette vervolgens glashelder uiteen hoe je de kwaliteit van het landschap kunt behouden door verstandig te ontwikkelen.

 

En toen wilden velen het Nationaal Park ook nog wel even bekijken, dus nam boswachter Koen ons mee over de natuurbrug naar een hoog punt waar we het hele gebied konden overzien. Het onderling overleg ging natuurlijk ondertussen gewoon door.