Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 25 november 2019

Vereniging oud-Statenleden opgericht

Op 20 november 2019 is de Vereniging van Oud-Statenleden van Noord-Holland opgericht (V.O.S). Hiervoor waren 40 oud-Statenleden samengekomen in het provinciehuis In Haarlem.

Tijdens een vergadering ontving commissaris van de Koning Arthur van Dijk de oud-Statenleden en “benoemde” ze als ambassadeurs van de Provincie Noord-Holland.

De vorige Provinciale Staten namen in maart dit jaar unaniem een motie over het oprichten van een vereniging aan. Oud-Statenleden Nico Papineau Salm en Hein Struben namen hiervoor het initiatief. Papineau Salm was Statenlid voor de PvdA tot 2019, Struben voor D66 eveneens tot 2019. De oud-Statenleden kozen Papineau Salm tot voorzitter. Verder zijn Hein Struben, Marina Wiebosch-Steeman (Statenlid voor GroenLinks tot 1995) en Servaz van Berkum (Statenlid voor GroenLinks 2018) toegetreden tot het eerste bestuur van de vereniging.

Het doel van de vereniging is het in stand houden en versterken van de band van oud-politici van de staten van Noord-Holland. Ook kunnen zij een ambassadeursrol vervullen voor de provincie Noord-Holland. De Oud-Statenleden komen minstens 1 keer per jaar bij elkaar en ondernemen zelf verschillende activiteiten zoals varen door de natuur of een fietstocht. Ook worden zij 1 keer per jaar uitgenodigd voor een bijeenkomst met de huidige Provinciale Staten.