Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 19 maart 2020

Bart Vink binnenkort nieuw fractielid bij D66 Noord-Holland

Bart Lennaert Vink zal binnenkort geïnstalleerd worden als Statenlid voor D66 Noord-Holland. Hij neemt daarmee de plaats in van Suzanne Klaassen, die na vijf jaar afscheid neemt van de Staten.

Suzanne heeft met veel plezier de kiezers van D66 vertegenwoordigd in de Provinciale Staten, maar ziet zich genoodzaakt om zich terug te trekken, omdat haar huidige werkzaamheden voor PWN de functie van Statenlid te veel raken. Lees hier haar ontslagbrief. Binnenkort wordt er een afscheidsmoment gepland.

De fractie neemt met smart afscheid van Suzanne, maar is tegelijkertijd verheugd om Bart Vink te kunnen verwelkomen. Zijn ervaring en expertise zullen de fractie zeker verrijken. Bart was van 2014-2018 gemeenteraadslid in Amsterdam en had daar ruimtelijke ordening, mobiliteit, luchtvaart en deelnemingen in zijn portefeuille. Hij was er tevens voorzitter van de commissie bouwen, wonen, wijkenaanpak en dierenwelzijn.

Bart zal in Provinciale Staten voor D66 Noord-Holland Ilse Zaal gaan vergezellen in de commissie Ruimte, Wonen en Klimaat. Bart zal in de eerstvolgende Provinciale Statenvergadering geïnstalleerd worden als Statenlid. Wanneer dat is, is nog niet duidelijk.