Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 18 mei 2020

Ilse Zaal geïnstalleerd als gedeputeerde

In de online Provinciale Statenvergadering van 18 mei 2020 is Ilse Zaal geïnstalleerd als gedeputeerde voor D66 Noord-Holland. Zij vervangt daarmee Jack van der Hoek die tussentijds is afgetreden om burgemeester te worden in Schouwen Duiveland. 48 van de 54 stemmen zijn op Zaal uitgebracht.

Zaal wordt verantwoordelijk voor de portefeuille economie, landbouw en visserij, dierenwelzijn, bestuur, Europa, recreatie en toerisme.

Ilse Zaal: “Heel bijzonder om in een online vergadering geïnstalleerd te worden, maar het belangrijkste is dat ik nu aan de slag kan.”

Ilse Zaal is een echt groene sociaal-liberaal uit Zaandam met ruime ervaring in de Noord-Hollandse provinciale politiek. De adviescommissie over Zaal: “Met deze gedeputeerde is de bestuurlijke continuïteit gewaarborgd en blijft D66 een betrouwbare coalitiepartner. Ze is zowel een pragmatisch als ambitieus bestuurder. Altijd op zoek naar feiten, weet zij gedreven vanuit de inhoud een visie te ontwikkelen, maar maakt vanuit haar hart contact met mensen. Met deze combinatie zal ze oppositie en coalitiepartijen, inwoners, ondernemers en organisaties bij haar beleid weten te betrekken met sterke resultaten als gevolg. Ze is zich goed bewust van de rol die het college speelt in het duale bestel. Met rechtvaardigheid hoog in het vaandel en een scherp oog voor de belangen van zij die recht en ondersteuning verdienen, zal ze op eigen wijze vorm weten te geven aan het sociaal-liberalisme in Noord-Holland.”

De open plek in de Statenfractie is opgevuld door Linde Gonggrijp uit Amsterdam IJburg.  En verder is de fractie ook nog versterkt met een duo-commissielid, de Jonge Democraat Remco Vonk uit Amsterdam.

Installatie tot gedeputeerde in online vergadering 18 mei