Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 18 mei 2020

Linde Gonggrijp benoemd tot Statenlid

Linde Gongrijp uit Amsterdam (IJburg) is op 18 mei geïnstalleerd als Statenlid namens D66 in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Dit vond plaats in een online vergadering, dus Linde was gewoon thuis en zat achter haar beeldscherm.

Linde vult de vacature die ontstaan is vanwege het vertrek van Ilse Zaal naar de collegebanken. De Statenfractie is blij dat Linde met haar brede ervaring het Statenlidmaatschap voor D66 gaat oppakken.

Gonggrijp was eerder directeur regionale relaties en dienstverlening bij de Kamer van Koophandel, directeur van FNV Zelfstandigen, en o.a. directeur van het Instituut van Psychologen (NIP).  Ze heeft diverse bestuursfuncties vervuld bij o.a. Stichting Robeco PPI en was lid van de de Sociaal Economische Raad en de Adviesraad Platform Ambachtseconomie.

Linde Gonggrijp is geboren en getogen in Hilversum en heeft politieke wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Online vergadering