Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 18 mei 2020

Remco Vonk geinstalleerd als duo-commissielid

De “Jonge Democraat” Remco Vonk uit Amsterdam is op 18 mei in een online vergadering geïnstalleerd als duo-commissielid in Provinciale Staten van Noord-Holland. Hij zal plaatsnemen in de commissie NLG samen met Amélie Strens.  Samen met Amélie en Arja Kapitein wordt hij woordvoerder op de beleidsterreinen natuur, landschap en gezondheid.

Remco Vonk is net afgelopen weekend verhuisd en volgde daarom de vergadering vanuit het provinciehuis in Haarlem.  “Hierdoor zat ik toch meer in de sfeer dan dat ik thuis de belofte had moeten afleggen. Amélie, met wie ik veel zal samenwerken zat in het kamertje naast mij, dus ik kon meteen, op anderhalve meter afstand, door haar gefeliciteerd worden. Ook heb ik alvast kunnen kennismaken met Nicole van der Waart (GroenLinks, red.), de voorzitter van de commissie NLG waar ik woordvoerder wordt. Zij was ook aanwezig in het provinciehuis.”

Amelie Strens, vice-fractievoorzitter: “De fractie was niet alleen op zoek naar een aanvulling van de bemensing van de fractie, maar wilde ook gelegenheid geven aan een enthousiaste kandidaat om zich te oriënteren op het politieke Statenwerk. Heel fijn dat Remco die kans pakt. Wij kijken uit naar zijn enthousiasme en inbreng.”