Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 25 juni 2020

Weer fysiek vergaderen op anderhalve meter

Provinciale Staten van Noord-Holland vergaderden op 29 juni nog online vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Na de zomervakantie debatteren ze in commissies en Statenvergaderingen weer fysiek. De commissievergaderingen vinden plaats in het Provinciehuis in Haarlem en de Provinciale Statenvergaderingen tot eind 2020 in hotel Zuiderduin in Egmond. Het is in Egmond – op anderhalve meter – ook weer mogelijk voor de pers om Statenleden in de wandelgangen te spreken en is er voor maximaal 70 toehoorders een publieke tribune (aanmelden verplicht).

De publieke tribune blijft bij de commissievergaderingen voorlopig gesloten. De commissievergaderingen worden wel uitgezonden. Alle vergaderingen kunt u live volgen of terugzien via de stateninformatiewebsite.

Online vergaderen blijft

D66 is blij met deze veranderingen. Online vergaderen is heel goed mogelijk gebleken, maar een goed debat voeren over een onderwerp gaat beter als je elkaar in de ogen kunt kijken. Dat kan nu weer op een aangepaste manier. Wat D66 betreft blijft online vergaderen in de toekomst zeker een veelgebruikte manier om bijeenkomsten te organiseren. De fractie zal het zeker blijven doen en ook online fractiespreekuur houden.