Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 14 september 2020

Provincie zet zich in voor behoud van pont Ilpendam

De west- en oostzijde van Ilpendam worden gescheiden door het Noord-Hollandskanaal. Het pontje daar is een goede kleinschalige verbinding. Het zou kunnen verdwijnen omdat de gemeenten Waterland en Landsmeer de kosten voor het veerpont Ilpendam-Landsmeer niet meer kunnen opbrengen. Voor voetgangers en fietsers, maar ook voor het lokale landbouwverkeer zou dat een enorme verslechtering zijn.

ChristenUnie, D66, PvdA, GroenLinks, VVD en PvdD vinden dat de Provincie als beheerder van het kanaal en als aanjager van het provinciaal fietsnetwerk hierin een rol in heeft. Daarom is er op 14 september 2020 een voorstel aan Provinciale Staten gedaan met de oproep om met de gemeenten in gesprek te gaan over de mogelijkheden om de pont in de vaart te houden en te kijken of de provincie een bijdrage kan leveren, zodat dit prachtige pontje behouden kan blijven.

Het voorstel is unaniem aanvaard door PS.