Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 25 mei 2021

Ode aan het landschap

Gedeputeerde Ilse Zaal heeft onlangs het themajaar “Ode aan het Landschap” geopend door met tegenwind te fietsen in een schilderij tussen fluisterende molens. Polders, dijken, kusten, kanalen, vaarten, duinen; het landschap in Noord-Holland is uiteenlopend en uniek. Vanuit een landelijk initiatief met tientallen bijzondere projecten staan nu een jaar lang schijnwerpers gericht op al dat moois. Een scala aan activiteiten en evenementen moet het landschap meer aandacht en waardering bezorgen.

Lees er alles over op de website odeaanhetlandschap-nh.nl en geniet mee. Als je er meer over weet, zie je en geniet je meer. Doe mee met activiteiten of geniet van het Oerij, de Nollen, de Wadden, duinen, veenweide, waterlinies, droogmakerijen of de polderpiramides.

Denkend aan Noord-Hollandse landschappen heeft Ilse Zaal een favoriet: het polderlandschap. “Ik houd van het open, weidse uitzicht en van de kleuren”, aldus de gedeputeerde recreatie en toerisme. “En als je in Noord-Holland-Noord bent, vind ik het licht altijd zo mooi. Op de een of andere manier is dat hier anders dan in het zuiden van de provincie. Ver kunnen kijken, koeien en schapen in de wei, molens, stolpboerderijen; dat typisch Hollandse trekt me ontzettend.”