Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 1 juli 2021

Kennismaking met nieuwe bestuursleden

Op de ARV van 19 juni zijn Ronald Mauer, Hendrik Fongers en Frank Reiber toegetreden tot het regiobestuur van D66 Noord-Holland.
Om als bestuur goed te kunnen functioneren is het goed om als bestuursleden bekend en bereikbaar te zijn. Daarom stellen zij zich in dit bericht aan u voor.

 

Ronald Mauer

Portefeuille: Talentontwikkeling en Opleiding

Als er voor D66 de komende tijd, verkiezingstijd, iets belangrijk is, naast de verkiezingsprogramma’s, dan is dat het ontdekken en ontwikkelen van talenten voor de politieke en bestuurlijke functies voor D66 in de gemeenten. En wat is er leuker om, als iemand met de nodige ervaring in politieke en bestuurlijke functies bij D66, te zorgen dat talenten worden ontdekt en een kans krijgen.

Daarom heb ik me met enthousiasme kandidaat gesteld voor de functie van bestuurslid Talentontwikkeling en Opleiding van het Regiobestuur D66 Noord-Holland. En inmiddels ben ik benoemd. Welke ervaring heb ik zoal: Ik heb vanaf 2002 ervaring als raadslid, wethouder en bestuurder voor D66 in het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West (160.000 inwoners). Inmiddels heb ik een breed netwerk binnen D66, bestuurlijk vooral in de regio Amsterdam, maar ook daar buiten. Daarnaast heb ik ervaring in leidinggevende functies, als gemeentesecretaris en directeur Middelen (Financiën, HRM, ICT) in diverse gemeenten. In die functies heb ik meegewerkt aan de opstelling van profielen en opleidingen, en heb tal van selectiegesprekken gevoerd. Verder denk ik qua persoonlijkheid en vaardigheden te voldoen aan de gevraagde competenties.

De opdracht voor het bestuurslid Talentontwikkeling en Opleiding betekent natuurlijk het zoeken naar en het ontwikkelen en aanbieden van profielen en opleidingen. Maar het betekent toch vooral naar de afdelingen toe, gesprekken voeren, sparren en de social media in de gaten houden op bijdragen van de leden of potentiële leden, en potentiële talenten. Het betekent ook bijvoorbeeld het bijwonen van nieuwe ledenbijeenkomsten, omdat je met het ontdekken en ontwikkelen van talenten niet vroeg genoeg kan beginnen. ik ga elke afdeling in Noord-Holland benaderen, maar dat mag natuurlijk ook andersom.”

Ronald is te bereiken via e-mail of telefoon 06-1077-0282


Hendrik Fongers

Portefeuille: Ledenbinding en werving

Na ruim 4 jaar op lokaal niveau voorzitter te zijn geweest van de afdelingen Hoorn en West-Friesland, was het voor mij tijd om een volgende stap te zetten. Sinds enkele weken ben ik door de leden van Noord-Holland als algemeen bestuurslid bij het regiobestuur D66 NH benoemd, met als portefeuille ledenbinding en werving

Na het zomerreces, zal ik met plezier contact opnemen met alle afdelingen van NH. Graag wil ik met van gedachte wisselen hoe we de komende tijd de vele nieuwe leden, maar vooral ook de bestaande leden en de bestuursleden, op een proactieve wijze de sociale democraten kunnen helpen actief te worden binnen D66.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, voor jaar 2022, kunnen we alle handjes goed gebruiken, mogen we zeker niet het potentieel vergeten binnen jullie afdeling en het zou mooi zijn wanneer we de talenten onder de vele nieuwe leden, podium kunnen geven om actieve rol te gaan vervullen. Het idee is om samen met jullie een route met verschillende bouwstenen te ontwikkelen, zodat jullie zelf kunnen kiezen wat het beste bij de afdeling past. Uiteraard ben ik vooral bereid om naar jullie te luisteren, te brainstormen en richting te geven aan een haalbaar plan.

Heb je intussen vragen, suggesties of wat dan ook, aarzel dan niet om met mij te contacteren, dan kun je door mij te mailen, appen, of te bellen. Ik kom graag een keer langs om kennis te maken. ”

Henrik is te bereiken via e-mail of telefoon 06-4388-2040


Frank Reiber

Portefeuille: Algemeen Secretaris

“Ik ben Frank Reiber, 40 jaar en in het dagelijks leven Adviseur Omgevingswet bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Sinds 2010 ben ik lid van D66 en ben de afgelopen 7 jaar voor de afdeling D66 Heerhugowaard en later D66 Dijk en Waard actief geweest als bestuurslid en commissielid niet-raadslid.

Na de Provinciale Staten verkiezingen in 2019 ben ik voor D66 Noord-Holland lid geweest van de evaluatiecommissie van de verkiezingen. Als lid van het regiobestuur van D66 Noord-Holland wil ik mijn bijdrage leveren aan een goede uitslag voor D66 tijdens de komende verkiezingen en die daarna. Eén van de voorwaarden hiervoor is een goed functionerende regioafdeling die de fractie goed kan ondersteunen, en waarbinnen de leden hun stem kunnen doen laten gelden. Een andere voorwaarde is een afdeling met goede samenwerking met andere delen van de partij, zowel lokaal als landelijk, want enkel samen en in harmonie kunnen we het pad naar succes bewandelen. Alleen zo kunnen we ons beeld van een vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen realiteit laten worden.

Als er vragen zijn waarbij wij als regiobestuur kunnen helpen, schroom dan vooral niet contact op te nemen. Ik hoop je een keer te ontmoeten op een van de bijeenkomsten van D66 of op straat tijdens de campagne!”

Frank is te bereiken via e-mail of telefoon 06-4817-9500