Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 7 april 2022

Provincie Noord-Holland organiseert de cursus ‘Politiek Actief’

De Cursus Politiek Actief gaat 18 mei van start. Het is een 5 daagse basiscursus voor Noord-Hollanders die misschien Statenlid willen worden. De 5 trainingen gaan in op wat het betekent om politiek actief te zijn en hoe provinciebestuur en politiek werken. De cursus is nadrukkelijk niet geschikt voor mensen die dat al weten of al politiek actief zijn. Maximaal 30 deelnemers kunnen zich nu aanmelden.

De locatie voor de trainingen is het Provinciehuis, Dreef 3, 2012 HR Haarlem. Statenleden, gedeputeerden en medewerkers van de griffie worden uitgenodigd als gastsprekers. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten:

    • 18 mei Introductie en kennismaking. Hoe wordt Nederland bestuurd en wat is daarin de plaats van de provincie? Over verkiezingen en politieke partijen.
    • 25 mei Politiek en besluitvorming. Hoe werkt de provincie? Hoe verloopt de besluitvorming bij de provincie. Inspraak en beïnvloeden van de besluitvorming.
    • 08 juni Over Provinciale Staten. Taken en rollen van de Provinciale Staten. Welke  instrumenten heeft een Statenlid? Basiskennis provinciefinanciën.
    • 22 juni Debattraining door Debat.nl.
    • 29 juni Opnames van een Provinciale Statenvergadering bekijken en bespreken.