Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 6 mei 2022

Kandidaatstelling lijsttrekkerschap geopend

Over iets minder dan een jaar zijn er weer provinciale statenverkiezingen. Dat lijkt ver weg, maar interne verkiezingen kosten tijd en daarom kiezen wij reeds voor de zomervakantie onze lijsttrekker voor PS2023, te beginnen met de kandidaatstelling. De verkiezingscommissie nodigt alle leden uit om zichzelf kandidaat te stellen als lijsttrekker. De kandidaatstelling loopt van maandag 25 april 2022 en sluit op vrijdag 27 mei 2022 om 23:59.

Voor de kandidaatstelling van de lijsttrekker zijn ondersteuningsverklaringen nodig. Het benodigde aantal ondersteuningsverklaringen is 1% (afgerond naar boven) van het aantal stemgerechtigde leden van D66 in Noord-Holland. Peildatum voor het bepalen van het aantal stemgerechtigde leden voor de ondersteuningsverklaring was 1 april 2022 Het aantal benodigde ondersteuningsverklaringen is bepaald op 69.

De kandidaatstelling en het verkrijgen van ondersteuningsverklaringen gaat dit jaar anders dan voorgaande jaren. Vanaf deze verkiezingen gaat alles namelijk via MijnD66. Om jezelf kandidaat te stellen of een kandidaat te ondersteunen dien je na inloggen te navigeren naar “Stemmingen” in het menu linksboven.

In het menu “Stemmingen” kunnen leden zich kandidaat stellen en kandidaten ondersteunen via onderstaande blokken. Let op dat alle velden van het kandidaatstellingformulier ingevuld moeten zijn. Zodra dat gedaan is kunt u rechtsonder in het kandidaatstellingsformulier klikken om te controleren en in naar de indien-pagina te gaan. Alleen opslaan is niet hetzelfde als indienen.

De stemming voor de kandidaat-lijsttrekker loopt van donderdag 09 juni 2022 tot en met donderdag 23 juni 2022. Tijdens de ARV van zaterdag 25 juni kan dan de uitslag bekendgemaakt worden (onder voorbehoud van geen bezwaren). Eventuele vragen en opmerkingen mogen gestuurd worden naar rvc@d66noordholland.nl.

 

Thema

D66 Richtingwijzers

Vertrouw op de eigen kracht van mensen
Streef naar een harmonieuze en duurzame samenleving
Beloon prestatie en deel de welvaart
Denk en handel internationaal
Koester de grondrechten en gedeelde waarden

Lees meer