Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 27 juni 2022

Amélie Strens verkozen tot lijsttrekker op regiocongres D66 Noord-Holland

Zaterdag 25 juni organiseerde D66 Noord-Holland weer een Algemene regiovergadering en themacongres. De goedbezochte fysieke bijeenkomst stond hoofdzakelijk in het teken van de verkiezing van de lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2023 en een informatieve sessie over Mobiliteit.

Amélie Strens lijsttrekker PS2023

De Noord-Hollandse leden van D66 konden sinds 9 juni stemmen voor de lijsttrekkersverkiezing voor de Provinciale Statenverkiezing. Op de bijeenkomst werd de uitslag van deze stemming door de verkiezingscommissie bekend gemaakt. Amélie Strens, die momenteel al fractievoorzitter is van D66 Noord-Holland in de Provinciale Staten, werd met overtuiging verkozen.

Een gezonde toekomst voor Noord-Holland

In haar ‘acceptance speech’ bedankte Amélie de leden voor het vertrouwen en blikte vooruit naar de campagne. ‘De provincie is belangrijker dan ooit, hier gaat het de komende jaren gebeuren. Ik ben er van overtuigd dat het verhaal wij als D66 hebben, écht bijdraagt aan een gezonde toekomst voor Noord-Holland. Dat die natuur weer robuust wordt en dat de agrariër weer een toekomst heeft!’.

Met die woorden in het achterhoofd gaat D66 Noord-Holland op weg naar PS2023. De campagne zal worden geleid door Sijmen Mülder, die werd geïntroduceerd als campagneleider. Ook de Verkiezingsprogrammacommissie is hard op weg. Als voorzitter van de commissie gaf Joost Koomen een update over de voortgang van het verkiezingsprogramma. Samen met de leden wordt door middel van themabijeenkomsten hard gewerkt aan de eerste versie.

Regiocongres Mobiliteit

De middag van het congres stond in het teken van Mobiliteit. Onder leiding van Statenlid Marcel Steeman gingen de leden in gesprek met verschillende sprekers. Bart Vink (stadsdeelvoorzitter A’dam-Zuid, specialist mobiliteit), Walter Etty (Rover), Frans Hasselaar (Vervoerregio Amsterdam) en Wim Roks (Simon Loos) spraken met de leden over verduurzaming van de mobiliteit, keuzes in ruimtelijke ordening en het openbaar vervoer.