Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 14 juli 2022

Kandideer je voor Provinciale Staten!

Nu we een lijsttrekker hebben in de persoon van Amélie Strens start binnenkort de volgende stap om te komen tot een volledige D66 Lijst voor de verkiezingen van Provinciale Staten in maart 2023.

Vanaf maandag 22 augustus 2022 10:00 uur tot en met vrijdag 30 september 2022 23:59 uur kunnen leden (die tenminste 6 maanden lid zijn) zich middels Mijn D66 kandideren voor een plek op de lijst voor de verkiezingen voor Provinciale Staten.

Dit is een prachtfunctie als je gegrepen bent door grote uitdagingen zoals de transitie van de landbouw, natuurbescherming, de verduurzaming van de industrie, groene mobiliteit en onderwijs dat is toegesneden op de arbeidsmarkt van morgen.

Profiel

Het profiel voor deze functie is eerder door de leden vastgesteld en hier: (Zie: profiel-statenlid -ps2023) te vinden. Na sluiting van de termijn, zal een lijstadviescommissie een advies uitbrengen aan de leden, over de volgorde waarin kandidaten op de lijst worden geplaatst. Hierna krijgen de leden (eind november) de gelegenheid de lijstvolgorde vast te stellen. Over dit proces zijn de leden per e-mail geïnformeerd.

Termijnen voor de stappen naar de verkiezingen lees je in het deelnamebesluit van de ARV afgelopen juni.