Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 17 november 2022

Kom jij stage lopen bij #D66NH in Haarlem?

Vraag jij je wel eens af wat er gebeurt bij een politieke partij op provinciaal niveau? Bijt jij je graag vast in complexe dossiers als de woningbouwopgave, de stikstofcrisis en de klimaattransitie? Voel jij je helemaal thuis in een dynamische en politieke omgeving? Of wil je weten of je daar past? Kom dan bij de Statenfractie van D66 Noord-Holland stage lopen.

Wij zoeken voor de periode 1 januari- 1juli 2023 voor 28-38 uur een stagiair (M/V/X) die de Statenfractie van D66 Noord-Holland komt ondersteunen. De fractie bestaat momenteel uit 6 Statenleden en een duo-commissielid. In maart 2023 zijn er provinciale verkiezingen waarin nieuwe Provinciale Staten gekozen zullen worden en vervolgens ook de Eerste Kamer. Tijdens jouw stage zal je met name de huidige Statenfractie ondersteunen, maar na 15 maart zal je met de nieuw gekozen Statenleden werken.

Taken

  • Je ondersteunt de huidige en nieuwe fractieleden met name op het gebied van externe communicatie;
  • Je werkt mee met het voorbereiden van kandidaten op het provinciale politieke werk.;
  • Je verdiept je in bepaalde beleidsterreinen, bent aanwezig bij bijeenkomsten en werkbezoeken en schrijft daar kleinere of grotere stukken tekst over onder begeleiding van een Statenlid of beleidsmedewerker;

Wie zoeken wij?

  • Je volgt een HBO of WO-opleiding en bent in het bezit van OV-studentenpas.
  • Je hebt affiniteit met de partij D66;
  • Je bent bereid om af en toe ‘s avonds te werken;
  • Je bent leergierig, flexibel en enthousiast; je stelt doelen en zorgt ervoor dat je ze haalt;
  • Je schrijft makkelijk in het Nederlands, kunt je stijl aanpassen aan de lezers en bent handig met sociale media en websitebeheer;
  • Je bent minimaal 4 maanden beschikbaar.

Wat bieden wij?

Je gaat 4 tot 5 dagen per week werken bij de Statenfractie van D66 Noord-Holland met een fractiekamer aan de Paviljoenslaan 5 in Haarlem, maar ook deels thuis. Je bent een volwaardig deel van het provinciale D66-team. Wij vinden het ook belangrijk dat je tijdens de stage de mogelijkheid krijgt om met jouw persoonlijke leerdoelen aan de slag te gaan. Je ontvangt een stagevergoeding van € 500 bruto per maand (op basis van 38 uur), een netto bijdrage aan je telefoon- en datakosten en krijgt de beschikking over een laptop in bruikleen.

Interesse?

Reageer vóór 6 december naar d66@noord-holland.nl  Wil je meer informatie? Maak een belafspraak met Conny van Stralen, ook via dit e-mail-adres.