Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

#Doen66

Zaterdag 19 januari 2019

Natuurwerkdag in het kader van #Doen66

Met het initiatief Doen66 wil een aantal leden zich actief inzetten voor maatschappelijke projecten. Als lid van een liberale én sociale partij heb je ideeën over hoe we onze samenleving vooruit helpen. Maar om echt verschil te kunnen maken, moet je wat met deze ideeën doen.

Om dit in de praktijk te brengen, organiseren we op 19 januari een natuurwerkdag. Op deze dag sluiten we ons aan bij natuurvrijwilligers die belangrijk werk verrichten voor het beheren van onze waardevolle natuur.

Er zijn twee locaties:

Naaldenveld in Bentveld

We gaan aan de slag met het heel noodzakelijke zaagwerk in het Naaldenveld in Bentveld, een ruig binnenduin en een bijzonder Natura-2000-gebied dat door de besloten ligging vooral bekendheid geniet bij de direct omwonenden. Een verborgen pareltje van Landschap Noord-Holland.

Programma op zaterdag 19 januari 2019:
09.00 uur verzamelen op de Naaldenveldweg; er is daar parkeergelegenheid aan het eind van de doodlopende straat
09.00 uur toelichting (met koffie en thee) van de boswachter over het Naaldenveld en instructie van de werkzaamheden door Landschap Noord-Holland
09.30 uur start van de werkzaamheden (met koffie/theepauze tussendoor)
12.00 uur einde van de werkzaamheden

Doe mee en meld je aan met het onderstaande formulier!

Natuurpark Spoorzicht in Diemen

We gaan de vrijwilligers ondersteunen die dit enigszins verstopte natuurgebied – ingeklemd tussen spoorwegen en de A1 – al jarenlang onderhouden. Onder andere met het ophogen van het pad die ervoor zorgt dat dit wilde stukje natuur begaanbaar is voor buurtbewoners en overige natuurliefhebbers.

Programma op zaterdag 19 januari 2019:
11.00 uur verzamelen op de parkeerplaats van station Diemen voor een korte rondleiding door het natuurpark.
11.45 uur toelichting op de werkzaamheden van Werkgroep Spoorzicht12.00 uur start van de werkzaamheden14.00 uur einde van de werkzaamheden, afsluiting met een kommetje biologische pompoensoep

Doe mee en meld je aan met het onderstaande formulier!

19 januari

9.00-14.00 uur