Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

EBN online D-Café – Iedereen doet mee!

Woensdag 23 juni 2021

#EBN

D-Café van het Els Borst Netwerk over onderwijs, zorg en inclusieve arbeidsmarkt, georganiseerd door EBN-ambassadeurs Teresa da Silva Marcos en Gerdien Knikker.

Iedereen heeft recht op onderwijs, op een vervolgopleiding en op werk. Maar veel kinderen en jongvolwassenen met een extra zorgvraag door een beperking zitten noodgedwongen thuis. Zonder een goed toekomst perspectief en met onbenutte talenten. De drempels waar deze jongeren tegenaan lopen zijn hoog. Helemaal als er ook nog sprake is van een taalbarrière door een niet Nederlandse afkomst. Wij geloven dat dit ook anders kan en laten zien dat onderwijs, zorg en werkgevers wel degelijk het verschil kunnen maken in het leven van deze kinderen en jongvolwassenen.
Uitgangspunt is inclusief onderwijs, waarbij iedereen mee kan doen en zorgteams de nodige ondersteuning kunnen bieden. En na het afronden van het onderwijstraject is het belangrijk dat juist deze leerlingen worden geholpen aan een goede werkplek, waar zij zich kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen inzetten. Zo laten we iedereen vrij, maar niemand vallen.

Dit D-Café staat in het teken van kansen zien en talenten optimaal benutten. Wij willen politici, beleidsmakers en belangstellenden attent maken op de mogelijkheden die er ook zij om iedereen mee te laten doen. Het is tijd dat dit probleem wordt aangepakt in alle gemeenten en, voor zover mogelijk, opgelost!

De sprekers zijn Wilma Beers, Myrinne van Mierlo, Valerie Grasmeijer en Mariëlle Zaagsma.
Deelname is gratis. Aanmelden noodzakelijk via e-mail naar Teresa Marcos.

23 juni

19.30 uur