Steun ons en help Nederland vooruit

Emre Kanik

Fractiesecretaris en woordvoerder klimaat & energie, cultuur, sport, havens & circulaire economie

43 jaar

Purmerend

Samen met u zorgen voor deze prachtige provincie!

Emre is op 20 maart 2019 gekozen in Provinciale Staten van Noord-Holland en op 28 maart officieel geïnstalleerd. Sinds mei 2020 is hij fractiesecretaris.

Emre Kanik is lid van de commissies ruimte, wonen en klimaat (RWK) en economie, financiën en bestuur (EFB). Hij  is onder meer woordvoerder klimaat & energie, cultuur, sport, havens, Noordzeekanaalgebied (NZKG)

Binnen de Statenfractie is hij aanspreekpunt voor de regio Zaanstreek-Waterland en Amsterdam-Noord.


Emre stelt zich voor

Ik ben Emre Kanik, kom oorspronkelijk uit de Zaanstreek en woon nu in Purmerend. Mijn familie-roots liggen zowel in Nederland als in Turkije en ik heb enkele jaren in Zuid-Korea gewoond. In het dagelijks leven ben ik aan het werk in de gemeente Amsterdam. In mijn vrije tijd doe ik veel aan fotografie.

In het verleden heb ik al eens een politieke functie bekleed als raadslid in Zaanstad en dat doe ik nu weer in de provincie Noord-Holland. Ik heb nu juist voor de provincie gekozen door mijn ervaringen in Zuid-Korea, waar de afgelopen jaren vooral in het teken van economische vooruitgang hebben gestaan en niet zozeer in het verbeteren van de leefomgeving. Dat is nou juist een onderwerp waar de provincie in grote mate verantwoordelijk voor is en daar zou ik graag een steentje aan willen bijdragen.

Ik wil de provincie besturen door samen te werken met o.a. inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, en natuurlijk met de andere politieke partijen in Provinciale Staten. Ik ben goed in verbindingen leggen, te onderhouden en te onderhandelen met politici van andere partijen om de doelen van D66 te verwezenlijken.

Meer over Emre

2001-2007 Universiteit Utrecht, Turks en Internationale Betrekkingen

2007-2012  Project manager TNS NIPO

2010-2012  Gemeenteraadslid Zaanstad

2012-2014  Studie Koreaans

2014-2015   Researcher Ministerie van Buitenlandse Zaken van Zuid-Korea

2015-2017   Freelancer in Zuid-Korea

2017-2021   Project manager Kantar TNS

2022-nu       Communicatie Adviseur Gebiedsontwikkeling bij de Gemeente Amsterdam

 

Meer van Emre Kanik
Samen met u zorgen voor deze prachtige provincie!
- Emre Kanik