Steun ons en help Nederland vooruit

Marcel Steeman

Vicefractievoorzitter en woordvoerder mobiliteit & luchtvaart

43 jaar

Castricum

Een Noord-Hollander in hart en nieren met een solide staat van dienst als volksvertegenwoordiger namens D66.

Marcel is op 20 maart 2019 gekozen in Provinciale Staten van Noord-Holland en op 28 maart officieel geïnstalleerd. Sinds mei 2020 is hij vicefractievoorzitter.

Marcel Steeman is lid van de commissie mobiliteit en bereikbaarheid (MB) en voorzitter van de commissie ruimte, wonen en klimaat (RWK). Hij  is woordvoerder bereikbaarheid, infrastructuur (wegen, varen, fietsen), mobiliteit & luchtvaart (Schiphol en regionale luchthavens).

Binnen de Statenfractie is hij aanspreekpunt voor de regio Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk, BUCH, Noord-Kennemerland/IJmond en Zuid-Kennemerland.

Marcel stelt zich voor

Mijn naam is Marcel Steeman, een jonge ervaren jurist met een brede achtergrond als ambtelijk adviseur bij diverse gemeenten, in het bedrijfsleven, bij de Raad van State en bestuurlijke ervaring als wethouder en raadslid in Castricum. Vanuit mijn werkervaring neem ik een specialisatie mee op het gebied van Ruimtelijke Ordening, Verkeer, Duurzaamheid en Wonen, maar ik heb altijd een bredere blik en ben leergierig.

In samenwerking met regiogemeenten uit de regio Alkmaar en de kop van Noord-Holland heb ik gezien dat de Provincie een doorslaggevende rol speelt in vraagstukken op het gebied van wonen, bereikbaarheid, economie en duurzaamheid. Bijzonder actuele vraagstukken die nauw met elkaar samenhangen en een gemeente overstijgende aanpak vergen. Een aanpak gericht op ontwikkeling van de gehele provincie waarbij zowel de grote steden als de kleine kernen kunnen profiteren van de unieke kansen die Noord-Holland biedt.

Meer over Marcel Steeman

1997-2004  Vrije Universiteit, studie privaatrecht, recht en informatica

2002-2009 Werkzaam bij gemeenten Castricum, Wormerland en Medemblik

2009-2011   Jurist bij afdeling bestuursrechtspraak, Raad van State

2011-2016    Government Relations Officer bij Ericsson Network Services

2010-2016   Gemeenteraadslid Castricum

2016-2018   Wethouder gemeente Castricum

2019-2020  Programmamanager duurzaamheid gemeente Heerhugowaard

2020-nu      Regioadviseur Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

 

 

Meer van Marcel Steeman