Steun ons en help Nederland vooruit

Remco Vonk

Duo-commissielid mobiliteit en circulaire economie

26 jaar

Amsterdam

Voor de vrijheid te gaan en staan waar je wilt.

Remco Vonk is op 18 mei 2020 geïnstalleerd als duo-commissielid voor D66 in Noord-Holland. Hij is lid van de commissie mobiliteit & bereikbaarheid (MB) en daarin woordvoerder mobiliteit, havens, Noordzeekanaalgebied en circulaire economie.
Hij is vanuit de Statenfractie het eerste aanspreekpunt voor de Jonge Democraten, Route66 en Amsterdam West en Nieuw-West.

Remco Vonk is afgestudeerd als Staats- en bestuursrecht jurist en schrijft nu zijn tweede scriptie voor de master Gender, Sexuality & Society (Sociologie). Deze scriptie, een rechtssociologisch vervolg op zijn juridische scriptie, gaat over het effect van het verbod op aanzetten tot haat en discriminatie, en groepsbelediging, ter bescherming van seksuele minderheden. Hoewel hij nu in Amsterdam woont, is hij geboren op het Friese platteland uit een Friese vader en een West-Friese moeder. Remco: “Ik weet hoe lastig het kan zijn om vanuit een klein dorp in de stad uit te gaan. Daarom wil ik mij inzetten voor goed, duurzaam openbaar vervoer door de hele provincie. Zowel overdag, als ’s nachts. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zet me daar dan ook graag voor in. Ik ga voor een vrij, groen en toekomstgericht Noord-Holland.”

Meer over Remco Vonk

  • Bachelor Sociologie – Rijksuniversiteit Groningen
  • Bachelor Rechtsgeleerdheid – Rijksuniversiteit Groningen
  • Master Staats- en bestuursrecht – Universiteit van Amsterdam
  • Master Gender, Sexuality and Society (Sociologie) – Universiteit van Amsterdam
  • Penningmeester Jonge Democraten Groningen (15-16)
  • Penningmeester Jonge Democraten Amsterdam (16-17)
  • Voorzitter Jonge Democraten Amsterdam (17-18)

 

Meer van Remco Vonk
Voor de vrijheid te gaan en staan waar je wilt.
- Remco Vonk