Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Documenten interne verkiezingen #PS2019

Deelnamebesluit PS2019

D66 Noord-Holland heeft op de ledenvergadering (ARV) op 27 januari 2018 in Aalsmeer besloten om mee te doen aan de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland op 20 maart 2019. Dit besluit kunt u hieronder downloaden als pdf bestand. Hierin is ook de procedure en tijdlijn van kandidaatstelling vermeld.

Functieprofiel kandidaten en lijsttrekker

Daarnaast is er een profiel vastgesteld waarin is beschreven welke vereisten er zijn voor het goed functioneren van een Statenlid. Het gaat daarbij om beschikbaarheid, vaardigheden en persoonlijkheidskenmerken. Voor de lijsttrekker zijn nog een aantal aanvullende vereisten daaraan toegevoegd. Het profiel kunt u hieronder downloaden als pdf bestand.

Kandidaatstellingsformulier

De regionale verkiezingscommissie (RVC) van D66 Noord-Holland heeft kandidaatstellingsformulieren opgesteld. Dit kandidaatstellingsformulier kunt u hieronder downloaden als pdf bestand. U kunt zich kandidaat stellen door de instructies te volgens in het formulier. In het formulier staan tevens de begin- en einddata vermeld.

Ondersteuningsverklaringen lijsttrekker

Zoals in het deelname besluit vermeld dient de kandidaat-lijsttrekker tevens ondersteuningsverklaring te overleggen van ten minste 1% van de stemgerechtigde leden. Als peildatum is 1 april gekozen om te bepalen hoeveel 1% van de stemgerechtigde leden is. Het aantal benodigde ondersteuningsverklaringen voor de lijsttrekker is 64. Het formulier ten behoeve van de ondersteuningsverklaringen kunt u hieronder vinden.

Gepubliceerd op 21-02-2018 - Laatst gewijzigd op 22-11-2018